Upcoming; December Sportmaand!

Hoi Lieve Bloglezers!

Een kort artikeltje over wat jullie de komende vier weken zouden kunnen verwachten op mijn blog. Ik ga namelijk met mezelf de uitdaging aan om 4 weken lang iedere dag minimaal een uur “intensief” te bewegen. Waarom? En hoe ik dat ga doen? Lees snel verder!

Om te beginnen bij het begin, ben ik nu pakweg drie maanden bezig met mijn master. Ik doe de master Experimental Internal Medicine in het AMC, en het is ontzettend leuk, maar ik vind het heel erg zwaar. Iedere week een deadline/presentatie/tentamen, en ook nog hele lange dagen. In vergelijking tot mijn bachelor vind ik het dan ook flink aanpoten! Na deze drie maanden verplichte vakken begint het “research” gedeelte van de master en mag je de rest van de twee jaar zelf invullen. Voor mij begint dat met; VAKANTIE!

Vanaf Januari ga ik fulltime stage lopen op de afdeling experimentele cardiologie, en dat maarliefst 9 maanden. Iedereen mag zelf ook de duur van de stage bepalen, als je maar minimaal 5 maanden doet. Nog meer van die helse vakken zie ik niet zitten (plus dat je met stage veel meer leert) en vandaar dat ik koos voor deze lengte en daarvoor nog even wat ademruimte. Dat betekent dus dat ik zometeen 5 weken vrij heb! Ik ga natuurlijk naar Thailand, maar ik ben ook nog een paar weekjes thuis. Naast werken wilde ik ook nog wat anders inplannen en dat is dus sporten geworden!

Het plan: Gedurende in ieder geval de 3,5 weken voor ik op vakantie ga iedere dag minimaal een uur bewegen. Of dat nou rennen, fietsen, zwemmen, krachttraining of zumba is, dat maakt niet uit, zo lang ik maar beweeg. Daarnaast wil ik minimaal twee keer in de week naar Yoga.

Ik wil aan het eind van iedere week een overzichtje geven van wat ik gedaan heb en wat ik ervan vond. Met mijn studenten sport abonnement kan ik eindeloos veel dingen kiezen en begeleiding vragen, dus ik ben benieuwd wat ik ervan ga maken, en hoe ik me erna voel. We starten aankomende maandag, maar ik heb deze week al een les aerobics en een les pilates gedaan. Daarnaast heb ik vandaag een uur fietsen in de planning.

Sporten jullie ook in de sportschool?

Liefs,

Elana

Advertenties

9 gedachtes over “Upcoming; December Sportmaand!

  1. Kirsty zegt:

    Succes met deze uitdaging! Ik sport sinds ik bezig ben met mijn tweede master eigenlijk bijna niet meer, omdat ik er simpelweg geen tijd en energie voor over heb (ik heb zowel stage als college). Nu scheelt het dat ik op stage al heel veel loop haha.

    Like

  2. Laura | lajoiedevivre zegt:

    Ik ben sinds dit jaar 3x per week aan het sporten en het valt echt reuze mee! Ik fitness 1x , zwem 1x en dan doe ik een step class (als ze dat bij jou hebben: mega aanrader, is zo leuk). Het voelt echt goed en het is net niet te veel voor iemand die daarvoor nooit sportte zoals ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s