Running gear

In het stukje “over mij” kun je lezen dat ik in mijn vrije tijd nog wel eens een rondje ga rennen. Toen ik begon met hardlopen had ik een standaard outfitje, wat oudere schoenen en eigenlijk nog niet zo heel veel zin om te investeren in goeie spullen. Toen ik fanatieker ging lopen hamerde mijn moeder (tevens mijn Fysio) erop dat ik me eens zou gaan verdiepen in spullen die echt bij mijn looppatroon zouden passen. Nu zijn we 2 jaar verder, en is dit hetgeen wat ik over het algemeen draag tijdens mijn wekelijkse workouts!

 

  1. Schoenen. Ik denk dat ik dat het allerbelangrijkste vind wat hardlopen betreft. Ik streef ernaar om ieder voorjaar nieuwe schoenen te kopen, en deze zijn dus ook weer bijna aan hun eind. Ik loop op de Hoka One Conquest schoenen, vrij nieuw nog in Nederland. Hoka is overgewaaid uit Amerika, en ze werden me aangeraden door de verkoper in de hardloopwinkel. De demping is heel erg prettig door het hoge “kussen” eronder. Ik ben echter niet zo tevreden met het feit dat ik er snel blaren in krijg. Bij alle wedstrijden die ik dit jaar gelopen heb zat ik onder en dat vind ik jammer, al helemaal omdat ze best prijzig zijn. Komend voorjaar ga ik terug naar Asics! Hierbij komen ook meteen sokken natuurlijk, ik ben heel tevreden met deze; van het merk FALKE.
  2. Broek. In de zomer draag ik vaak kortere broekjes, net tot boven je knie. Dan kan er niks gaan schuren, bij lange afstanden is dat namelijk geen pretje! In de winter draag ik deze gevoerde broek van Nike het allerliefst. Zit zo lekker.
  3. Ik draag vaak een T-shirt met lange mouwen in de winter, liefst ook gevoerd. Deze heb ik erbij gelegd omdat dit mijn nieuwste aanwinst is, ik droeg hem tijdens de halve marathon van Amsterdam. Ik heb heel veel shirts, ik trek uiteraard elke training een schone aan haha.
  4. Een wind- en waterdicht jack. Deze is van Craft, en zit heerlijk. Sluit mooi aan, en is precies zoals een hardloopjack hoort te zijn.
  5. Een fluorescerend hesje. In de winter is het snel donker, en zoiets is dan extra veilig! Je kunt ze op heel veel plekken kopen, en het maakt je net wat meer zichtbaar op straat. Als het echt donker is combineer ik het met lampjes.
  6. Mijn TomTom runner 2! Een paar maanden geleden heb ik dan toch de overstap gemaakt van app op telefoon naar SportWatch. En ik ben nog steeds heel blij met deze keuze. Als het regent hoef ik niet bang te zijn dat mijn horloge verzuipt, sterker nog, ik kan er zelfs ook mee zwemmen. Hij is qua GPS ook wat nauwkeuriger, en daar houd ik wel van. Je kan er zelfs muziek op zetten, en hij wordt geleverd met deze bluetooth oortjes. Ideaal toch?  Het “tasje” wat erbij ligt is een armband waar je je sleutels in kan bewaren. Zit voor mij wat prettiger dan dat ik ze in mijn broek moet opbergen.
  7. Met lange afstanden, deze staat niet op de foto, draag ik een riem met flesjes water erin. Met trainingen heb ik deze vaak niet om, maar ik vind het altijd vervelend als ik tijdens een wedstrijd moet stoppen om te drinken. Heb het dan liever zelf bij me.

 

Het afgelopen jaar liep ik de Halve Marathon van Leiden, de Dam tot Damloop en de Halve Marathon van Amsterdam. Stuk voor stuk prachtige wedstrijden! Ik gun mezelf rust tot januari, maar daarna gaan we er weer vol voor!

Wat voor sport doen jullie? En waar kopen jullie graag je sportkleren?

 

Liefs,

Elana

 

9 gedachtes over “Running gear

  1. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla zegt:

    Oeh dit vind ik heel leuk en interessant. Ik ken Hoka niet. Ik draag nu Asics en ik moet binnenkort nieuwe hardloopschoenen kopen. Ik ben gek op Asics hardloopkleding en schoenen. Maar niets gaat of staat boven mijn Lululemon tights.

    Like

  2. Charel zegt:

    Bedankt voor dit handige lijstje! Zelf moet ik echt nieuwe hardloopschoenen hebben en ook een gevoerd jasje is niet mis. Je krijg op den duur gewoon last van je lijf als je geen goede spullen gebruikt!

    Like

  3. Janiinemma zegt:

    Ik sport momenteel niet maar ik ga me deze week nog ischrijven voor de sportschool. ik heb als ik wel al sport een sportbroek aan met leuke print met daarop een simpele zwarte of witte tshirt. En daarbij mijn Asics sportschoenen die wat hoger zijn omdat mijn enkels nogal zwak zijn en uiteraard kan een muziekje en een fles water niet ontbreken. Ik vind het wel altijd motiverend om er ook leuk uit te zien met sporten haha.

    Like

Plaats een reactie